zondag, oktober 19, 2008


Groenland smelt 3x sneller

Nederlanders genieten voorlopig vooral van de opwarming van de aarde. Meer mooi weer, hogere temperaturen en zachtere winters.

Toch kan het ook te warm worden. Als het ijs op Groenland smelt, stijgt het zeeniveau met iets van 6 meter of meer. Als een klein stukje van het ijs op de Zuidpool smelt, gebeurt precies hetzelfde. Deskundigen maken zich zorgen over dat Zuidpool-ijs. Ik heb tot nu toe gedacht dat het Groenlandse ijs misschien eerder massaal zal smelten dan het Zuidpool-ijs voor een klein stukje, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

De reden om te denken dat Groenland relatief snel zal smelten, is dat het eiland omgeven is door zee en dat het een stuk zuidelijker ligt dan de Noordpool. Zodra het poolijs zomers volledig gesmolten is, kun je verwachten dat het Groenlandse ijs in ieder geval in de zomer relatief snel gaat smelten.

In Environmental Research Web van 10 october 2008 (hier) kom ik nu de volgende verontrustende passage tegen:
Melting in northern Greenland lasted up to 18 days longer than previous maximum values. The melting index, i.e. the number of melting days times the area subject to melting) was three times greater than the 1979–2007 average, with 1.545.106 km2 over many days. The findings were reported in the October 6 edition of EOS, a weekly newspaper published by the American Geophysical Union.


Een belangrijke vraag is natuurlijk: waarom is de smeltindex dit jaar 3x groter. In het overzicht van het NSIDC wordt juist aangegeven dat het een relatief koude zomer was in het poolgebied dit jaar. Wel is de hoeveelheid drijvend poolijs dit jaar vermoedelijk op een nieuw minimum aangekomen.

3 Comments:

Blogger Kalki said...

Noordpoolijs zegt men van dat dit va. maart 2009 is verdwenen en zou bijna een extra zeespiegelstijging geven[men zat er overigens 80 jaar naast en kwa voorspelling];
Groenlandijs is landijs en waarvan men zegt dat dit LANGER duurt; vraag: Hoe lang? en geeft dus volgens dit artikel een extra 6 m.[er zijn ook meldingen van 8 m.?] + 1 m(van Noordpool)= 7 m.; dus VRAAG gaan onze NL-Dijken dit dan wel redden????

02 november, 2008  
Blogger Mik van Es said...

Beste Kalki,

op het moment ligt bijna de hele Poolzee weer dicht gevroren. Dus zo snel gaat dat nu ook weer niet. Maar we verwachten wel dat het ijs in de Poolzee 's zomers op een gegeven moment even helemaal weg is. Maar dat duurt echt nog wel een tijdje, hoewel niemand zeker weet hoe lang nog. Dat dat ijs in de poolzee smelt, maakt niets uit voor het zeeniveau. Want dat ijs drijft al en door het smelten verandert er dus wat dat betreft niets. Maar wat wel verandert is dat zeewater zonlicht invangt en omzet in warmte terwijl ijs het zonlicht terugkaatst. De poolzee gaat door dat smelten dus sneller opwarmen. En dat is precies wat er vermoedelijk dit jaar ook al is gebeurd.

We hadden heel veel hoge temperaturen boven Noord-Canada en West-Groenland. Door die hoge temperaturen smelt het ijs op Groenland in de zomer.

Nu ligt er gigantisch veel ijs op Groenland en het is wel waar dat dat ieder jaar wat afsmelt, maar in het huidige tempo kan dat nog gemakkelijk een paar 1000 jaar duren.

Maar als dat tempo omhoog gaat en dat verwachten we en dat gebeurt ook al, duurt het natuurlijk korter.

In totaal gaat het dan om ongeveer 6 meter water (wat meer of minder doet er niet toe) en dat houden onze dijken dus niet. Maar tegen die tijd zijn jij en ik er al niet meer, maar de kinderen die nu geboren worden misschien nog wel.

Over 100 jaar of over 200 jaar krijgen we dus een heel groot probleem als er voor die tijd niet een soort wonder gebeurt.

Groet,

Mik

03 november, 2008  
Blogger Kalki said...

Dank je Mik; klinkt behoorlijk geloofwaardig/wetenschappelijk; om onze kinderen een toekomst te schenken; is er dus toch voldoende hoop.
Wat betreft 'Het wonder' zie ik zelf persoonlijk dit eerder uit de richting van het buitenaardse komen en indien de mensheid zelf nalatig zou zijn, zelf niet voortijdig met oplossingen te komen.

We hebben de Vrije Wil en zouden 'Aliens/Ufo's'[die hulp aan bieden] kunnen weigeren/bestrijden(wat nu al gebeurt/officieel door de VS worden er Aliens/Ufo's neergeschoten etc.), maar gaan we dit dan redden?
En zijn wij wetenschappelijk/technologisch ver genoeg om 'Klimaatverandering' te beheersen en zo ook Astroides/Kometen en door de wetenschap op ramkoers voorspeld etc.!?

Bovendien hebben we nog ook een ander probleem een rassen(DNA)oorlog of zelf een probleem met een optionele WOIII en OP TE LOSSEN.

De Bijbelse Yahweh - aan het hoofd van de ' ELOHIM '(verkeerd -bewust vertaald uit het hebreeuws/aramees door de heersende priester-klasse als ' God ' ipv. meervoud 'Goden- zij die uit hemelen komen' heeft daar oa. de volgende visie over - mocht je denken 'wijkt van onderwerp af' dan hoop ik je minstens 1-malig bewust te maken 'dat de wqereld een 1-heid is - Groenland etc. Klimaatverandering - is ook een Internationaal problem als er rassenstrijd/optionele WOIII heerst dan zal consensus voor eerder 'climatechange' ook nooit vatbaar zijn voor een gezamelijke wereldvisie en zoals oa. de Wereldleraar, zowel Yahweh voor staan:
Prophet Yahweh, Seer of Yahweh, Master UFO Caller says that on October 31, 2008, superhuman black men, from other planets, will appear in their spaceships and hover over his UFO Summoning School for three days as a sign that all Americans should vote for Obama as President.

Las Vegas, NV October 17, 2008 -- According to Prophet Yahweh: Some time before Nov. 11, 2008 , more than likely before the presidential elections, and possibly on October 31, 2008, at approximately 12 noon, spaceships will start appearing, on my summons request, and hover over my school for all Las Vegans and media to see and film.

High-News Imagee goes on to say that: My UFO Summoning School is located by one of Las Vegas' housing projects in the middle of the ghetto. There I teach people the ancient art of summoning or calling down UFO's and spaceships on-command.

"YAHWEH wants people to know that if Barak Obama does not become President, America will quickly be led into a war with Russia via Iran that will result in: a cut off of oil from the Persian Gulf, a great depression, stock market crash, runaway inflation, devaluation of the dollar, food shortages, riots, famine, race wars, out breaks of disease, etc."

Lachen toch!; moeten ze wel vanavond nog verschijnen en 3 dagen hangen - anders is het zinloos; verder wel de moeite waard en indien " America will quickly be led into a war with Russia via Iran(=WOIII) " om al die ellende te vermijden!

03 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home