maandag, maart 06, 2006


Vallen mannen op grappige vrouwen?


In de NRC/HB van 4/3/06 op p. 53 een artikel 'Waarom mannen niet van grappige vrouwen houden' door Henk van Gelder.

Mannen en vrouwen zoeken volgens de contactadvertenties e.d. iemand die 'gevoel voor humor' heeft. Volgens dit artikel niet. De vrouw zoekt een man die haar aan het lachen kan maken. De man zoekt een vrouw die om zijn grapjes lacht. Maar een grappige/geestige vrouw schrikt hem juist af. Aldus een onderzoek van Eric R. Bressler en Sigal Balshine in Evolution and Human Behavior.

Mannen die grapjes maken worden door vrouwen aantrekkelijker gevonden. Maar mannen hebben geen voorkeur voor humoristische vrouwen.

In het NRC/HB artikel staat het even verderop zelfs nog sterker: mannen kiezen veel minder vaak dan gemiddeld voor geestige vrouwen.

Ook vrouwen zouden geestige vrouwen niet aantrekkelijker vinden, aldus de onderzoekers. (Het gaat hier kennelijk om overwegend hetero-vrouwen, voor lesbi-vrouwen zou het dan nog anders kunnen liggen.)

De methode die men volgde was simpel. Men had 210 studenten als respondent. Deze kregen een reeks portretfoto's te zien met enkele feitelijke en enkele grappige uitspraken van de geportretteerde.

In de rest van het artikel komen bekende grappige vrouwen aan het woord die hierin wel iets herkennen.

Kortom, als alles klopt: mannen vinden geestige vrouwen een beetje eng.

1 Comments:

Blogger kristijungcurt said...

ha ha. Dit vind ik een erg leuk onderzoek en uitslag! zal mijn grapjes nu wat vaker inslikken :-)

30 maart, 2010  

Een reactie posten

<< Home