vrijdag, maart 03, 2006


Webbased tekstverwerker Writeley


Gisteren en vandaag besteed aan het verkennen van Writeley. Writely is een leuk webbased tekstverwerkertje. Het leuke is dat de overbodige dingen zoals die Word onbruikbaar maken, er niet in zitten.

Het mooie zou moeten zijn, dat je gemakkelijk naar het Web kunt publiceren.

De eerste methode daartoe gaat via Writely zelf. Het probleem is dan dat de tekst met een ingewikkelde URL op een site komt te staan. Geen URL, geen tekst! Daar heb je dus niet veel aan.

De tweede methode is dat je de tekst uploadt naar een Blog. Ik heb daarvoor een account aangemaakt op Blogger. Eerst leek het wel min of meer te werken. Daarna weigerde Blogger alles te accepteren van Writely, wat ik ook probeerde.

In totaal nu ontzettend veel tijd kwijtgeraakt.

---

Aan de pluskant staat dat ik nu vertrouwd ben met Blogger en daar inmiddels 2 accounts heb en dat ik vertrouwd ben met Writely. Beiden zijn op zich wel leuk. Maar in combinatie werkt het dus nog niet helemaal goed.

Het leuke van Blogger is dat je gemakkelijk korte notities kunt maken en on line kunt zetten.

Het leuke van Writely is dat je een aardig teksverwerkertje hebt en vrijwel overal bij je teksten kunt, zonder dat je ze eerst hoeft mee te nemen en op te halen. Een extraatje tenslotte is dat je je files ook als PDF bestand kunt downloaden naar je eigen computer. Het is dus meteen ook een manier om PDF bestanden aan te maken.